Tips voor de toekomst

6 januari 2016 door Agnes Peijster

Als technische student staat de wereld aan je voeten! Zou jij graag kennis willen maken met bedrijven, zodat jij straks precies weet wat je wilt? Wil jij graag de beste zijn en jezelf ontwikkelen? Dan is de Technische Talentpool van Integrand de plek voor jou! Deze talentpool is speciaal voor studenten die een technische studie volgen en in het 3e jaar van hun bachelor of master zitten.

De Technische Talentpool heeft veel te bieden en zal je op verschillende manieren met interessante bedrijven in contact brengen. Zo organiseren wij jaarlijks, exclusief voor de vrouwelijke studenten in de Technische Talentpool, het evenement Diner op Hakken (10 januari 2019) en Techniek op Hakken (16 mei 2019). Daarnaast vindt jaarlijks het event Casefondue plaats voor zowel mannelijke als vrouwelijke high potentials. Ook organiseren we verschillende interessante trainingen en (informele) netwerkevenementen om jou klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Wil jij graag onderdeel zijn van deze exclusieve talentpool? Meld je dan aan via dit formulier en dan nemen we contact met je op!

De eisen voor deelname aan de talentpool zijn:
- Een technische studie: 3e jaars bachelor of master
- Minstens een 7.0 gemiddeld
- Relevante nevenactiviteiten op je CV.

Mocht je toch nog vragen over onze talentpool hebben, kan je ook altijd mailen naar technischetalentpool@gmail.com of bellen naar onze vestiging in Delft (015-8890100) en vragen naar Emma.

Schrijf je snel in voor onze technische talentpool en word het talent van de toekomst!

De komst van het internet heeft voor behoorlijk wat verandering gezorgd in onze samenleving. Via e-mail, WhatsApp en sociale media zijn we zo’n beetje 24 uur per dag bereikbaar. Was je voorheen echt klaar met werken zodra je het kantoor uitstapte, tegenwoordig neem je je werk ook mee naar huis. Maar er is nog meer veranderd op de werkvloer. Een aantal skills die bij deze nieuwe manier van werken zeker goed van pas zullen komen, hier voor jou op een rijtje:

Kennis van nieuwe technologieën
Aangezien vrijwel alles digitaal gaat, is het van groot belang dat je goed kunt omgaan met moderne technologieën. De papieren dossiers hebben plaatsgemaakt voor allerlei digitale documenten. Het is dus erg handig als je weet hoe een programma als Excel werkt. Een digibeet? Wees gerust: er zijn genoeg cursussen die jou snel kunnen bijspijkeren op het gebied van digitale programma’s. In de ene sector zijn ze belangrijker dan in de andere, maar basisvaardigheden van nieuwe technologieën zijn nu al in vrijwel iedere baan onmisbaar.

Flexibiliteit
Wil je mee kunnen gaan met alle (technologische) veranderingen, dan moet je flexibel zijn. Of je nu nieuwe werkprocessen onder de knie wilt krijgen, of een compleet nieuwe invulling wilt geven aan je baan: flexibiliteit is het kernwoord.

Sta open voor andere culturen
De moderne technieken zorgen ervoor dat we – nog meer dan voorheen – in contact komen met andere culturen. Een e-mail naar bijvoorbeeld Amerika is immers in drie tellen verstuurd. Iedere cultuur heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken. Krijg  jij in je werk te maken met andere culturen en gewoontes, probeer hier dan begrip voor te hebben en open voor te staan. Dit is cruciaal voor de samenwerking.

Informatie verwerken
Per dag zul je tientallen, misschien zelfs honderden, e-mails binnenkrijgen. Daarnaast krijg je ook nog telefoontjes en moet je vragen van collega’s beantwoorden. Met de komst van het internet is de informatiestroom die we dagelijks binnenkrijgen veel groter  geworden. Het is daarom belangrijk dat je scherp kunt analyseren en hoofd- en bijzaken goed van elkaar weet te onderscheiden. Stel prioriteiten en bepaal welke informatie voor jou bruikbaar is.

Sociale vaardigheden
Aan het hebben van sociale vaardigheden wordt door werkgevers steeds meer belang gehecht. Zorg er daarom voor dat je vlot en direct kunt communiceren en je kunt inleven in anderen. Wees eerlijk, maar probeer iets negatiefs op een nette manier te brengen. Het is helemaal mooi als je ook nog eens je collega’s goed weet te motiveren.


Bron: http://www.stepstone.be/Carriere-Tips/Tips-Trucs/10-vaardigheden-voor-de-toekomst.cfm