Hoe zorg je dat je LinkedIn-profiel eruit springt

15 februari 2018 door Ineke Verberne

Herken je dit? Je hebt een LinkedIn-profiel aangemaakt, connectieverzoeken rondgestuurd, je kijkt regelmatig op je tijdlijn, je profiel wordt regelmatig bekeken, je ontvangt berichten van LinkedIn om je te verleiden actief te zijn op LinkedIn, maar eigenlijk weet je niet goed wat je precies moet doen op deze site.

En toch zou je heel graag willen dat je gezien en gevonden wordt op LinkedIn, dat LinkedIn je helpt bij het vinden van een stage of baan, of dat je weet hoe je LinkedIn daarvoor moet inzetten, dat je LinkedIn-profiel staat als een huis, als een online CV. Kortom; dat je weet hoe je via LinkedIn online gaat opvallen.

Goed ingevuld profiel
Om LinkedIn goed te kunnen inzetten voor jezelf moet je allereerst begrijpen dat LinkedIn pas voor jou gaat werken als je begint bij het begin en zorgt dat je profiel vooral zo volledig mogelijk is ingevuld, zoals LinkedIn dat graag ziet. Hierdoor kan LinkedIn beter voor jou bepalen wie en wat aan jou voor te stellen, zodat jij weer getriggerd wordt om met LinkedIn bezig te zijn. Voel je de wisselwerking, die LinkedIn graag wil zien?

Wil je graag weten wat dan als student belangrijk is om in je profiel te zetten? Hierover heb ik eerder dit blogartikel geschreven op LinkedIn.

Alleen profiel is niet genoeg
Met alleen een top ingevuld profiel kom je er niet op LinkedIn. De truc is om LinkedIn extra voor je laten gaan werken, waardoor je meer gaat opvallen. Ik geef je hieronder mijn 3 belangrijkste tips speciaal voor studenten waarmee dit zeker gaat gebeuren:

1. Zorg dat je meer dan 500 connecties gaat krijgen
Meer connecties is een win-win situatie voor jou én voor LinkedIn. Er wordt gezegd dat je pas interessant bent voor LinkedIn als je meer dan 500 connecties hebt. Als je jouw connecties op twee handen kunt tellen, lijkt dat een lange weg te gaan. Hoe je hier als student grote stappen in kunt zetten lees je in dit blogartikel

2. Wordt actief op LinkedIn 
Met actief zijn bedoel ik dat je regelmatig (liefst dagelijks / minimaal wekelijks) inlogt en dingen doet op LinkedIn. Iedere activiteit van jou op LinkedIn wordt namelijk geregistreerd en maakt dat LinkedIn meer voor jou gaat werken. LinkedIn weet dan wat ze voor jou kunnen doen, hoe en vooral bij wie ze jou onder de aandacht moeten brengen, want dat lezen ze af aan jouw activiteiten op LinkedIn.

3. Maak je ‘carriërre-interesses’ kenbaar en zichtbaar op LinkedIn

De knop waarmee je dit kunt doen vind je onder ‘vacatures’ in de menubalk :

Als je op ‘Carriére-interesses’ klikt, kom je in dit scherm :

Zet de ‘Uit’-knop op ‘Aan’ en geef vervolgens zo duidelijk mogelijk aan waar je naar op zoek bent. Op basis van deze informatie gaat LinkedIn je specifieker voorstellen aan recruiters en wordt je gewezen op vacatures die beter bij je passen.
 
Als je deze 3 tips serieus gaat toepassen, doe jij extra je best voor LinkedIn en gaat LinkedIn beter werken voor jou. Want dat is een van basisprincipes van LinkedIn. LinkedIn, en niet jijzelf, bepaalt hoeveel je opvalt op LinkedIn, maar ‘beloont’ jou ook voor jouw actieve gedrag op LinkedIn.
 
Dus wil je opvallen op LinkedIn en het maximale eruit halen? Dan is het belangrijk om dit altijd in ‘top of mind’ te hebben :
Hoe actiever ik ben op LinkedIn, hoe actiever LinkedIn voor mij werkt!
In een volgend blogartikel zal ik uitleggen, wat je vooral wel, maar ook vooral niet moet doen op LinkedIn. De merites op LinkedIn zijn vrij helder en het is zeker slim om deze op te volgen.  
 
Met interesse mijn blogartikel gelezen en wil je met mij linken? Graag! 
Op mijn LinkedIn profiel vind je meer blogartikelen over LinkedIn voor Studenten.